Εκδήλωση της κοπή πίτας του έτους 2010

Δευτέρα 15, Φεβρουάριος 2010 – 19:38

Το Σάββατο 23 Ιανουαρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αλμυρού πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη κοπή πίτας του νέου έτους 2010 της Φιλαρχαίου Εταιρείας « ΟΘΡΥΣ »

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν

Οι Δήμαρχοι Αλμυρού και Σούρπης

Ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αλμυρού

Ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Αλμυρού

Και εκπρόσωποι συλλόγων της περιοχής μας .

Ο Αντιπρόεδρος, κ. Ν. Χατζηαυγουστίδης, εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου καλωσόρισε τους παρευρισκομένους και κάλεσε τον Αρχιερατικό Επίτροπο Αλμυρού κ. Μπέκα να ευλογήσει την πίτα και να απευθύνει χαιρετισμό.

Επίσης χαιρετισμό και ευχές απεύθυναν οι Δήμαρχοι Αλμυρού και Σούρπης, κ.κ. Ευάγγελος Χατζηκυριάκος και Κωνσταντίνος Καραγκιόζογλου, οι οποίοι εξήραν το έργο και τις προσπάθειες της Φιλαρχαίου Εταιρείας, με την υπόσχεση να είναι αρωγοί σε κάθε της βήμα.

Παίρνοντας το λόγο ξανά ο κ. Χατζηαυγουστίδης ανέφερε τις ευχές και τα συγχαρητήρια τηλεγραφήματα της κ. Ροδούλας Ζήση, Β’ Αντιπροέδρου της Βουλής, καθώς και των βουλευτών του νομού κ.κ. Κ. Καρτάλη και Αθ. Νάκου. Στη συνέχεια, ανακοίνωσε τις προγραμματισμένες δραστηριότητες της Φιλαρχαίου Εταιρείας για το τρέχον έτος 2010, για τις οποίες οι φίλοι και τα μέλη μπορούν να ενημερώνονται είτε μέσω ανακοινώσεων στον Τύπο είτε μέσω της ιστοσελίδας.

Αυτές είναι:

1.      Εκδρομή στην Αθήνα στις 13 Μαρτίου, ημέρα Σάββατο, με επίσκεψη στο νέο Μουσείο Ακρόπολης.

2.      Ομιλία για την 25η Μαρτίου στις 20 Μαρτίου στο Πολιτιστικό Κέντρο, των ιστορικών ερευνητών κ.κ. Τριαντάφυλλου Σπανού και Γεώργιου Τσολάκη.

3.      Συνεργασία με τα σχολεία της περιοχής για τη διδασκαλία της τοπικής Ιστορίας.

4.      Ημερίδα για την αρχαία Άλο σε συνεργασία με την ΙΓ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων καθώς και άλλες δραστηριότητες με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την ίδρυση του Αρχαιολογικού Μουσείου Αλμυρού, που θεωρείται επίτευγμα της Φιλαρχαίου Εταιρείας.

5.      Η καθιερωμένη εκδρομή στην Επίδαυρο το καλοκαίρι.

6.      Επίσημη συμμετοχή στις εκδηλώσεις απελευθέρωσης του Αλμυρού και της 28 Οκτωβρίου .

Στο τέλος κάλεσε την κ. Χρυσούλα Κοντογεωργάκη να αναπτύξει το θέμα της ομιλίας της: << Η Ελληνική Γλώσσα θεμέλιο και τροφοδότης των Ευρωπαικών Γλωσσών>>

Η ομιλία της κ. Κοντογεωργάκη ήταν τόσο εμπεριστατωμένη και αναλυτική έτσι ώστε το κοινό να μείνει πάρα πολύ ικανοποιημένο .

Την εκδήλωση έκλεισε ο Πρόεδρος της Φιλαρχαίου Εταιρείας, κ. Βίκτωρας Κοντονάτσιος, ο οποίος ευχαρίστησε τα μέλη για την παρουσία τους και τους ευχήθηκε Υγεία και Ευτυχία και στο τέλος μοιράστηκε η βασιλόπιτα και προσφέρθηκαν αναψυκτικά .

Ο τυχερός της πίτας κέρδισε ένα αξιόλογο βιβλίο- λεύκωμα για την ιστορία της Θεσσαλίας.

                                                                                                   Το Δ.Σ.

                                                                            της Φιλαρχαίου Εταιρείας Αλμυρού