Δ” Συνέδριο Αλμυριώτικων Σπουδών | Ανακοίνωση – Πρόσκληση

ΑΝΟΙΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Φιλάρχαιος Εταιρεία Αλμυρού “Όθρυς”, σε συνεργασία με τον Δήμο Αλμυρού, συνεχίζοντας την προσπάθεια που έχει αρχίσει εδώ και αρκετά χρόνια για τη μελέτη και την καταγραφή της τοπικής Ιστορίας, αποφάσισαν την πραγματοποίηση του Δ” Συνεδρίου Αλμυριώτικων Σπουδών (το Α” έγινε το 1991, το Β” το 1995, το Γ” το 2000).

Το Συνέδριο θα είναι τριήμερο και θα πραγματοποιηθεί στον Αλμυρό, από την Παρασκευή 17 έως και την Κυριακή 19 Οκτωβρίου του έτους 2008.

Κατά την διάρκεια του Συνεδρίου οι εισηγητές πρέπει να παρουσιάσουν ανακοινώσεις με θέματα που θα αναφέρονται στην Ιστορία, Αρχαιολογία και Λαογραφία της ευρύτερης περιοχής του Αλμυρού, αυτής δηλαδή που στην αρχαιότητα καλύπτονταν κάτω από τα ονόματα “Αχαΐα Φθιώτις” και “Φθία”.

Οι ανακοινώσεις που θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου πρέπει να είναι διάρκειας μέχρι 20 λεπτών της ώρας, ενώ η γραπτή μορφή της εργασίας τους, η οποία θα δημοσιευθεί στα Πρακτικά του Συνεδρίου που θα εκδοθούν, μπορεί να έχει όση έκταση θεωρεί ο εισηγητής απαραίτητη για την πλήρη επιστημονική κάλυψη του θέματός του.

Καλούνται, όσοι ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος στο συνέδριο ως εισηγητές, να το δηλώσουν με επιστολή τους στη διεύθυνση :

ΦΙΛΑΡΧΑΙΟ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΛΜΥΡΟΥ “ΟΘΡΥΣ”

Οδός Αεροπόρου Αριστοφάνους Παππά
Τ.Κ. 37 100, ΑΛΜΥΡΟΣ

Στην ίδια διεύθυνση και μέχρι 15 Μαΐου 2008 οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να στείλουν τον τίτλο της εργασίας που θα παρουσιάσουν, και ως τις 30 Ιουλίου 2008 κάποια σύντομη περίληψή της, έκτασης μέχρι 2 σελίδες το περισσότερο, προκειμένου αυτή να συμπεριληφθεί στο τεύχος των περιλήψεων που θα τεθεί στον φάκελο του Συνεδρίου.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου οι εισηγητές θεωρούνται φιλοξενούμενοι της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου.

Γι περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται και τηλεφωνικώς στα τηλέφωνα :

6973098048 (Βίκτωρ Κοντονάτσιος)

6973801227 (Χρυσούλα Κοντογεωργάκη)

6974109465 (Γεώργιος Λασκαρίδης)

Και στο τηλεομοιότυπο : 2422 0 26331 (Φιλάρχαιος Εταιρεία Αλμυρού)

 

Αλμυρός, 27 Φεβρουαρίου 2008

Το Διοικητικό Συμβούλιο
της Φιλαρχαίου Εταιρείας Αλμυρού “Όθρυς”