Εκδήλωση για τους Βαλκανικούς πολέμους

Πέμπτη 24, Οκτώβριος 2013 – 00:03

Την περασμένη Κυριακή το πρωί η Φιλάρχαιος Εταιρεία Αλμυρού πραγματοποίησε εκδήλωση αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τη λήξη των Βαλκανικών Πολέμων.

Για το σκοπό αυτόν είχε προσκαλέσει ως ομιλητή τον διακεκριμένο ιστορικό-φιλόλογο, συγγραφέα  δρα Θεόδωρο Νημά, πρ. Σχολικό Σύμβουλο Φιλολόγων, επίτιμο Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Αθηνών, πρόεδρο του Φιλολογικού Ιστορικού Λογοτεχνικού Συνδέσμου  Τρικάλων, εμβριθή μελετητή της ιστορίας της Θεσσαλίας.

Το θέμα της ομιλίας ήταν «Η Συμβολή των Θεσσαλών – και Αλμυριωτών- στους Βαλκανικούς Πολέμους του 1912-1913».

Ο ομιλητής συνάρπασε το ακροατήριο με την εξαιρετική, μεστή   περιεχομένου ομιλία του, συγκινητική σε κάποια σημεία, και  πλαισιωμένη από σπάνιες φωτογραφίες.  Κατέδειξε τη σημασία των Βαλκανικών πολέμων για την Ελλάδα, αφού «με την επιτυχή έκβασή τους η μικρή και ανυπόληπτη χώρα μας διπλασίασε την έκταση και τον πληθυσμό  της, πολλαπλασίασε τις πλουτοπαραγωγικές της πηγές και κατέστη υπολογίσιμη δύναμη στα Βαλκάνια και την Ευρώπη», όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

Οι παρευρισκόμενοι συγχάρηκαν τον ομιλητή αλλά και τη Φιλάρχαιο, η οποία διοργάνωσε τη μοναδική εκδήλωση στον τόπο μας για το σημαντικό αυτό ιστορικό γεγονός.