Κάλεσμα: ΑΛΜΥΡΙΩΤΕΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΤΟ 1940-41

Πέμπτη 7, Νοέμβριος 2013 – 21:58

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Φιλαρχαίου  Εταιρείας Αλμυρού «ΟΘΡΥΣ» απευθύνει το τελευταίο κάλεσμα προς όλους τους διαμένοντες ή καταγομένους από την ευρύτερη περιοχή του Αλμυρού να ενισχύσουν την προσπάθειά της για την συγκέντρωση πληροφοριών που αφορούν την συμμετοχή τους στον πόλεμο του 1940-41.

Υπενθυμίζεται πως η προσπάθεια για την καταγραφή της σημαντικής συμβολής των γονέων, παππούδων και συγγενών μας στο ηρωικό έπος του ΄40 ξεκίνησε το 2006 από τη Φιλάρχαιο. Σκοπός  αυτού του δύσκολου εγχειρήματος είναι αφ΄ ενός η καταγραφή της τοπικής ιστορίας και αφ΄ ετέρου η πραγματοποίηση ενός επισήμου μνημοσύνου προς τιμήν όλων αυτών των δικών μας ανθρώπων, που έδωσαν τα πάντα για μας τους απογόνους τους και για την Ελλάδα.

Για άλλη μία φορά η Φιλάρχαιος καλεί όσους γνωρίζουν ανθρώπους που συμμετείχαν με οποιονδήποτε τρόπο  και ιδιότητα  στον πόλεμο αυτόν, είτε στο Αλβανικό Μέτωπο είτε στο Ρούπελ, στα οχυρά Μεταξά, να επικοινωνήσουν με τα μέλη του Δ. Σ. Σημαντική θα είναι και η προσφορά σχετικού υλικού, όπως γράμματα, φωτογραφίες, ημερολόγια , κάρτες κλπ αντικείμενα και ενθυμήματα.

Ας μην λείψει κανένας συντοπίτης μας από  αυτό το προσκλητήριο μνήμης και τιμής.

Παρακαλείσθε, επειδή η συγγραφή βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο,  να απευθύνεσθε στην  κ. Χρυσούλα  Κοντογεωργάκη, τηλ. 2422024082, στον κ. Βίκτωρα Κοντονάτσιο, τηλ. 2421029232, ή σε οποιοδήποτε άλλο μέλος της Φιλαρχαίου, μέχρι την Παρασκευή το βράδυ,  15 Νοεμβρίου 2013.