ΕΠΙΣΚΕΨΗ-ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΕ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΦΘΙΩΤΙΔΩΝ ΘΗΒΩΝ ΚΑΙ ΑΛΟ

 

Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2017  στον Αλμυρό

«Οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς», είναι Ευρωπαϊκό πρόγραμμα,  με βασικό στόχο τη βελτίωση της πρόσβασης των πολιτών σε στοιχεία της πολιτιστικής τους κληρονομιάς, υλικής και άυλης, και η ευαισθητοποίησή τους στα θέματα αυτά, με το άνοιγμα χώρων και μνημείων στην κοινωνία και τη διοργάνωση εκδηλώσεων.

Το θέμα των Ευρωπαϊκών Ημερών για τη διετία 2017-2018 είναι αφιερωμένο στις «ΠΟΛ(Ε)ΙΣ», παλιές και νέες, μεγάλες ή μικρότερες, σημαντικές ή λιγότερο σπουδαίες με σκοπό μια διαφορετική αφήγηση της ιστορίας που θα θέσει προβληματισμούς και θ’ ανοίξει συζητήσεις για τη μεταμόρφωσή τους μέσα στο σύγχρονο κόσμο και το μέλλον τους.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας συμμετέχοντας  στον εορτασμό συνεργάζεται με τη Φιλάρχαιο Εταιρεία Αλμυρού «ΟΘΡΥΣ»   και πραγματοποιεί  την Τετάρτη, στις 4 Οκτωβρίου 2017, στις 09:00  π.μ.,  μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα δράση με θέμα : «Άλος και Φθιώτιδες Θήβες: Ανακαλύπτοντας ξανά δύο πόλεις της Αχαΐας Φθιώτιδας».

Η δράση αυτή περιλαμβάνει  θεματικές περιηγήσεις – ξεναγήσεις  στους Αρχαιολογικούς  χώρους της  Ελληνιστικής Άλου και των Αρχαίων Φθιωτίδων Θηβών, με  υπεύθυνες τις αρχαιολόγους κ.  Βάσω Ροντήρη & κ. Σταματία Αλεξάνδρου.

http://www.almyros.gr/2017/10/10/ksenagisi-stin-ellinistiki-alo-kai-tis-fthiotides-thives-apo-tin-eforia-archaiotiton-magnisias-kai-ti-filarchaio-etaireia-almyrou-othrys-ekdosi-7-10-2017/