Ανακοίνωση δραστηριοτήτων της Φιλαρχαίου Εταιρείας για τη διετία 2015-2016

Στην πρώτη κατά το νέο έτος συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Φιλαρχαίου Εταιρείας Αλμυρού, μεταξύ των άλλων θεμάτων που συζητήθηκαν, χαράχτηκε σε γενικές γραμμές και ο προγραμματισμός των ενεργειών και δραστηριοτήτων του κατά τη διετία 2015 -2016.

Καθώς κατά τη διετία αυτή συμπληρώνονται 70 χρόνια από το θάνατο και 150 χρόνια από τη γέννηση του εμπνευσμένου ιδρυτή της Νικολάου Γιαννοπούλου και ταυτόχρονα 120 χρόνια από την ίδρυση της Φιλαρχαίου Εταιρείας αποφασίστηκε ολόκληρη η διετία να είναι μία διετία πολλαπλών και ποικίλων εορταστικών εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων.
Έτσι τον επόμενο Μάρτιο θα πραγματοποιηθεί ομιλία με θέμα: «Η συμμετοχή της περιοχής του Αλμυρού στον απελευθερωτικό αγώνα του 1821».
Το Απρίλιο θα γίνει παρουσίαση του 18ου τεύχους του Δελτίου στη Σούρπη, καθώς το τεύχος περιλαμβάνει πολλά και ενδιαφέροντα θέματα για τη Σούρπη.
Τον Μάιο θα πραγματοποιηθεί ομιλία με θέμα: «Ο λαϊκός πολιτισμός της περιοχής Αλμυρού μέσα από τα δημοτικά της τραγούδια».
Τον Ιούνιο, στο πλαίσιο του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας μουσικής θα γίνει παρουσίαση με θέμα: «Οικειοποιούμενοι “το άλλο”. Μουσικές αναπαραστάσεις στη Μεγάλη ευρωπαϊκή Μουσική»
Το Φθινόπωρο θα γίνει η παρουσίαση του 19ου τεύχους του «Δελτίου», του έτους 2015, το οποίο ετοιμάζεται ενώ επίσης ετοιμάζεται και το πανηγυρικό 20ό τεύχος, του έτους 2016.
Την ίδια εποχή περίπου θα γίνει και η παρουσίαση των «Πρακτικών του Δ΄ Συνεδρίου Αλμυριώτικων Σπουδών», που ήδη βρίσκονται στη διαδικασία της εκτύπωσης.
Για το Φθινόπωρο του 2016 προγραμματίζεται η πραγματοποίηση του Ε΄ Συνεδρίου Αλμυριώτικων Σπουδών. Την ίδια εποχή θα γίνει και η παρουσίαση του πανηγυρικού 20ού τεύχους του «Δελτίου».
Στους σκοπούς της Φιλαρχαίου Εταιρείας εντάσσεται φυσικά και η εφετινή καλοκαιρινή εκδρομή στην Επίδαυρο ή ίσως και κάπου αλλού.
Θα υπάρξουν ασφαλώς και άλλες εκδηλώσεις που θα ανακοινώνονται από τις εφημερίδες αλλά και θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα μας www.filarxaiosalmyrou.gr όπου μπορούν να καταφεύγουν όσοι επιθυμoύν να ενημερώνονται.
Έτσι η διετία 2015 – 2016 θα μπορεί να χαρακτηρισθεί πανηγυρική διετία Φιλαρχαίου Εταιρείας Αλμυρού, όπως εκτιμά το Διοικητικό της Συμβούλιο.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ