Δελτίο τύπου εκδρομής στην Επίδαυρο

Σάββατο 17, Αύγουστος 2013 – 20:15

Η καθιερωμένη πλέον καλοκαιρινή εκδρομή της Φιλαρχαίου πραγματοποιήθηκε και φέτος στις  3 και 4 Αυγούστου 2013, το περασμένο Σαββατοκύριακο, στην Επίδαυρο. Βασικός σκοπός η παρακολούθηση της Θεατρικής Παραστάσεως  «ΚΥΚΛΩΨ» του  Ευριπίδη.

Οι εκδρομείς  αναχώρησαν από τον Αλμυρό το πρωί, με προορισμό το Ναύπλιο.

Το βράδυ παρακολούθησαν το σατυρικό δράμα «Κύκλωψ» στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου.  Η παράσταση ήταν ενδιαφέρουσα και με διαχρονικά μηνύματα. Διανυκτέρευσαν στο Ναύπλιο και την επομένη το πρωί ξεναγήθηκαν στα πολλά αξιοθέατα της πόλεως του Ναυπλίου, όπως την Παλιά Βουλή, τις εκκλησίες του Αγ. Γεωργίου και του Αγίου Σπυρίδωνος, όπου δολοφονήθηκε ο Καποδίστριας, το Αρχαιολογικό Μουσείο κλπ.

Στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στην αρχαία Τίρυνθα, όπου θαύμασαν τα Κυκλώπεια τείχη. Τέλος επισκέφθηκαν το Άργος, την αρχαιότερη ίσως πόλη της Ευρώπης, όπου σώζεται  το Αρχαίο Θέατρο του Άργους, λαξευμένο στο βράχο, χωρητικότητος 20.000 ατόμων.

Μετά το γεύμα αναχώρησαν για τον Αλμυρό με ενδιάμεση στάση για καφέ και ξεκούραση στα Καμένα Βούρλα.

Το βράδυ επέστρεψαν στον Αλμυρό γεμάτοι όμορφες εντυπώσεις και εμπειρίες, ευχαριστώντας και συγχαίροντας το Διοικητικό Συμβούλιο της Φιλαρχαίου για την άψογη διοργάνωση της εκδρομής και την ευχάριστη φιλική ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε κατά τις δύο αυτές ημέρες.

Το Δ. Σ. της Φιλαρχαίου Εταιρείας Αλμυρού «ΟΘΡΥΣ» ευχαριστεί όλα τα μέλη και τους φίλους που συμμετείχαν, για την καλή διάθεση συνεργασίας και κατανόησης, γεγονός που συνέβαλε στην επιτυχία της εκδρομής.