Ανοιχτή πρόσκληση – Ανακοινώσεις

Προσκαλείσθε να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εξής εκδηλώσεις που προγραμματίζονται για το προσεχές διάστημα από το Διοικητικό Συμβούλιο της Φιλαρχαίου Εταιρείας Αλμυρού ΟΘΡΥΣ.

Α΄. Την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015 η Φιλάρχαιος Αλμυρού και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας, στα πλαίσια του εορτασμού της «Ημέρας της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας», συνδιοργανώνουν εκδήλωση με το παρακάτω πρόγραμμα:
1. Ώρα 10.00 π. μ. στο Γιαννοπούλειο Αρχαιολογικό Μουσείο Αλμυρού «Εκπαιδευτική Περιήγηση» με υπεύθυνη την αρχαιολόγο κ. Βάσω Ροντήρη.
2. Προβολή βίντεο για τις δραστηριότητες της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μαγνησίας κατά το έτος 2015.
3. Επίσκεψη – ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο του Σπηλαίου – Νυμφαίου στη θέση «Κρούνια» του Αχιλλείου με συνοδό – ξεναγό την αρχαιολόγο κ. Βάσω Ροντήρη.
Η συμμετοχή όλων στα δύο πρώτα αντικείμενα της εκδήλωσης είναι ελεύθερη.
Για την επίσκεψη στο «Σπήλαιο –Νυμφαίο», παρακαλούνται όσοι έχουν τη δυνατότητα να ακολουθήσουν στην επίσκεψη με δικό τους μέσον ή με τη βοήθεια φίλων και γνωστών. Διαφορετικά, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τη Φιλάρχαιο Εταιρεία Αλμυρού εγκαίρως για την εξεύρεση της προσφορότερης λύσης

Β΄. Το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015, ώρα 6 μμ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Αλμυρού θα παρουσιασθεί το 19ο τεύχος του «ΔΕΛΤΙΟΥ» της Φιλαρχαίου, έτους 2015, με ομιλητές τους κκ: Βίκτωρα Κοντονάτσιο, Χρυσούλα Κοντογεωργάκη, Κυριακή Θεοδώρου.

Γ΄. Την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015, ώρα 5:30 μμ οργανώνεται σημαντική Ημερίδα με θέμα: «ΝΙΚΟΛΑΟΣ Ι. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ : 70 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ», αφιερωμένη στη μνήμη του μεγάλου Αρχαιολόγου μας 70 χρόνια μετά τον θάνατό του. Ομιλητές θα είναι οι κκ :
Γ. Α. Πίκουλας, Καθηγητής Αρχαίας Ελληνικής Ιστορίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ( Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας), Αργυρούλα Δουλγέρη – Ιντζεσίλογλου, Αρχαιολόγος, επίτ. προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μαγνησίας, Γεώργιος Κοντομήτρος, φιλόλογος, επίτ. σχολικός σύμβουλος φιλολόγων, Βασίλειος Φυτιλής, δικηγόρος, Ελένη Δημάκου, MA Ιστορίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Γεώργιος Τσολάκης, δικηγόρος.
Παράλληλα θα λειτουργήσει Έκθεση ενθυμημάτων – χειρογράφων του Ν. Ι. Γιαννοπούλου στο Γιαννοπούλειο Αρχαιολογικό Μουσείο Αλμυρού, σε από κοινού διοργάνωση με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας.
Με ιδιαίτερη εκτίμηση
Το Διοικητικό Συμβούλιο

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ
Την Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2015, ώρα 5 μμ, θα διενεργηθούν Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου για τη διετία 2016-2017, στο νέο Γραφείο της Φιλαρχαίου, στις Εργατικές Κατοικίες κάτω από τη Λαϊκή αγορά.