ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ 21ου ΔΕΛΤΙΟΥ

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ –ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ 21ου ΔΕΛΤΙΟΥ

Την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017 παρουσιάσθηκε στο φιλίστορο κοινό της περιοχής του Αλμυρού το 21ο Δελτίο της Φιλαρχαίου Εταιρείας. Η παρουσίαση έγινε στο φιλόξενο Πολιτιστικό  Κέντρο της πόλης από τους Βίκτωρα Κοντονάτσιο (επιμελητή του Δελτίου και πρόεδρο της Φιλαρχαίου), Χρυσούλα Κοντογεωργάκη (αντιπρόεδρο) και Τριαντάφυλλο Σπανό ,μέλος του Δ.Σ. Το 21ο Δελτίο φιλοξενεί οκτώ άρθρα ,ιστορικές μελέτες ,κυρίως για την Άνω Μονή Παναγίας Ξενιάς και την ελληνιστική Άλο.

Στην παρουσίαση παραβρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο βουλευτής Παναγιώτης Ηλιόπουλος και η τ. αντιδήμαρχος Δήμου Βόλου Γεωργία Μποντού-Τοκαλή . Επίσης ο καθηγούμενος της Μονής Άνω Ξενιάς π. Νεκτάριος, που σε σύντομο χαιρετισμό αναφέρθηκε στη σημαντική έρευνα του Βίκτωρα Κοντονάτσιου στο 21ο Δελτίο για τις Ενθυμήσεις των μοναχών της Παναγίας Ξενιάς από τον 12ο αιώνα έως τις αρχές του 20 ου αιώνα. Το Δελτίο της Φιλαρχαίου κλείνει φέτος 21 εκδοτικά χρόνια (στην 2η εκδοτική του περίοδο ,η πρώτη υπήρξε για 7 τεύχη τα έτη 1899-1911), πρωτοξεκίνησε το 1997 και έχει φιλοξενήσει μέχρι σήμερα 224 ιστορικές μελέτες για τον Αλμυρό και την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοδυτικής Μαγνησίας.

Στο τέλος της εκδήλωσης ανακοινώθηκε η μεταφορά του χώρου της Φιλαρχαίου στο νέο οίκημα της, που δώρησε στο σωματείο , η μεγάλη ευεργέτιδα Αποστολία Κουτσοπίνα. Τα εγκαίνια της νέας αίθουσας   θα γίνουν,  μαζί  με την κοπή της βασιλόπιτας,  στα μέσα Ιανουαρίου 2018 , σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί σύντομα μέσω του τύπου.

Περισσότερες πληροφορίες στα:

https://goo.gl/yjWyHL

http://www.almyros.gr/2017/12/20/i-parousiasi-tou-21ou-deltiou-tis-filarchaiou/