Κοπή Βασιλόπιττας 2016

ΔΕΛΤΙΟΝ ΤΥΠΟΥ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Φιλαρχαίου Εταιρείας, στην πρώτη  συνεδρίαση μετά τη συγκρότησή του,
προέβη σε προγραμματισμό δράσεων και εκδηλώσεων για το τρέχον έτος 2016 κατά το οποίο συνεχίζεται  η «πανηγυρική διετία» για τα 120 χρόνια από την ίδρυση της Φιλαρχαίου Εταιρείας, αλλά επίσης και τα 150 χρόνια από τη γέννηση του εμπνευσμένου ιδρυτού της Νικολάου Γιαννοπούλου.

Ως πρώτη εκδήλωση για το 2016 προγραμματίσθηκε η κοπή της Βασιλόπιττας, η οποία θα γίνει στο κέντρο ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ, στο δάσος Κουρί του Αλμυρού, το Σάββατο, στις 30 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 5:30 το απόγευμα. Καλούμε όλα τα μέλη και τους φίλους μας να έλθουν να ανταλλάξουμε τις ευχές μας για τη νέα χρονιά, να πιούμε τον καφέ μας και να απολαύσουμε έντεχνα ελαφρο-λαϊκά τραγούδια από την ξεχωριστή φωνή της πιανίστας-καθηγήτριας μουσικής κ. Φρόσως Γαρδικλή. Η κ. Γαρδικλή  θα τραγουδήσει με τη συνοδεία πιάνου και θα πλαισιώνεται από τη Μαντολινάτα του Αλμυρού, με την οποία και στο παρελθόν έχει συμπράξει με επιτυχία. Την ηχητική κάλυψη έχει αναλάβει ο Σύλλογος  «Αλατοστράτα» με τον κ. Μιλτιάδη Λασκαρίδη. Όλοι αυτοί συνεργάζονται και συμμετέχουν αφιλοκερδώς στην εκδήλωση.

Παράλληλα θα προβάλλονται φωτογραφίες από τις διάφορες δραστηριότητες και εκδηλώσεις της Φιλαρχαίου. Όπως πάντα στις εκδηλώσεις μας, δεν θα υπάρχει εισιτήριο, ο καθένας θα πληρώσει μόνο τον καφέ ή το αναψυκτικό που θα πάρει.

Έχουν επίσης προγραμματισθεί πολιτιστικές συναντήσεις σε συνεργασία με τον Δήμο Αλμυρού, επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής μας, εκδρομή το καλοκαίρι, αλλά και άλλες δράσεις για τις οποίες θα γίνονται σχετικές ανακοινώσεις. Ελπίζουμε πως όλοι οι Αλμυριώτες θα στηρίξουν αυτές μας τις εκδηλώσεις.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα υπολογίζουμε να έχει ετοιμασθεί το δανειστικό τμήμα της βιβλιοθήκης μας που θα μπορεί να χρησιμοποιείται από όλους.

Το γραφείο παραμένει ανοικτό κάθε Δευτέρα απόγευμα από τις 5-7 και μπορούν οι φίλοι μας να μάς επισκέπτονται.

Τέλος σημαντικό γεγονός για το 2016 είναι η έκδοση των Πρακτικών του Δ΄ Συνεδρίου Αλμυριώτικων Σπουδών, με απόφαση του Δημάρχου κ. Εσερίδη    και τη σύμφωνη γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμυρού. Το συνέδριο είχε συνδιοργανωθεί από τη Φιλάρχαιο και τον Δήμο Αλμυρού τον Οκτώβριο του 2008. Έτσι δύο καλαίσθητοι τόμοι 922  σελίδων έρχονται να προστεθούν, με τη φροντίδα και την επιμέλεια της Φιλαρχαίου, στο ήδη πλούσιο ιστορικό και ερευνητικό της έργο. Σύντομα θα γίνει η επίσημη παρουσίαση του έργου στο κοινό και θα αρχίσει η διάθεσή του.

 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ