Εκδρομή στο Μέγαρο Μουσικής

Δευτέρα 16, Δεκέμβριος 2013 – 17:23

Το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε η εκδρομή της Φιλαρχαίου Εταιρείας Αλμυρού στην Αθήνα με σκοπό την παρακολούθηση της παράστασης της Όπερας «Ριγκολέτο» του Τζουζέπε Βέρντι, από την Εθνική Λυρική Σκηνή, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Οι εκδρομείς, με την άφιξη τους στην Αθήνα κατευθύνθηκαν  στο Νομισματικό Μουσείο, ένα νεοκλασικό κτίριο, σχεδιασμένο από τον διάσημο αρχιτέκτονα Ερνστ Τσίλερ, το οποίο απετέλεσε και την κύρια κατοικία του αρχαιολόγου Ερρίκου Σλήμαν.  Εκεί, είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν και να θαυμάσουν περισσότερα από 600.000 νομίσματα.

Στη συνέχεια, εκμεταλλευόμενοι τον ελεύθερο χρόνο τους, έκαναν  τη βόλτα τους στο στολισμένο και γιορτινό  κέντρο της πόλης.

Στις 8 το απόγευμα συγκεντρώθηκαν στο Μέγαρο Μουσικής όπου και απήλαυσαν  ένα από τα πιο δημοφιλή  και  πρωτοποριακά έργα της παγκόσμιας μουσικής, το Ριγκολέτο του Βέρντι.Το έργο ανέβηκε για πρώτη φορά στις 11 Μαρτίου του 1851, στο Θέατρο Φενίτσε της Βενετίας όπου και γνώρισε τεράστια επιτυχία.

Η παράσταση και οι τενόροι συνεπήραν τους Αλμυριώτες εκδρομείς, οι οποίοι συνεχάρησαν τη Φιλάρχαιο γι’αυτή την διοργάνωση, δηλώνοντας συμμετοχή για την επόμενη πολιτιστική εξόρμηση.

Το Διοικητικό Συμβούλιο