Εκδρομή στη Θεσσαλονίκη

Δευτέρα 8, Απρίλιος 2013 – 08:06

 

Το Σάββατο, 3 Μαρτίου 2013, εξελίχθηκε τελικά σε μια πολύ ευχάριστη και ζεστή ανοιξιάτικη ημέρα, που βοήθησε τους εκδρομείς, μέλη και φίλους της Φιλαρχαίου Εταιρείας Αλμυρού «ΟΘΡΥΣ», να απολαύσουν την ημερήσια εκδρομή τους στη Θεσσαλονίκη.

Με την άφιξή τους κατευθύνθηκαν στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνος, που στεγάζεται σε ένα υπέροχο νεοκλασσικό κτίριο, σχεδιασμένο από τον διάσημο αρχιτέκτονα Έρνστ Τσίλερ, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Εκεί ξεναγήθηκαν από ιστορικό του Μουσείου και θαύμασαν την πλούσια συλλογή κειμηλίων και τεκμηρίων από την εποχή του Μακεδονικού Αγώνα. Ακολούθησε επίσκεψη στο Εκκλησιαστικό Μουσείο της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, όπου η θεολογική διάσταση της εικόνας αποτυπώνεται με άριστη αρχειακή και μουσειακή μελέτη μέσα από τα διάφορα εκθέματα-εικόνες και εκκλησιαστικά κειμήλια.

Στη συνέχεια οι εκδρομείς επισκέφθηκαν τον πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ναό και προσκύνησαν τη λάρνακα του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, συμπολιούχου της Θεσσαλονίκης, ένα πολύ αξιόλογο αρχιτεκτονικά κτίριο, βασισμένο στον Βυζαντινό οκταγωνικό τύπο.

Στον ελεύθερο χρόνο όλοι απόλαυσαν το γεύμα, τη βόλτα και τον καφέ τους στο κέντρο και την όμορφη παραλία της πόλης. Πραγματοποιήθηκε επίσης και περιήγηση στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης με το λεωφορείο, πριν κατευθυνθούν στο Μέγαρο Μουσικής, όπου παρακολούθησαν το ρεσιτάλ Μαρινέλλας και Κώστα Χατζή. Οι δύο κορυφαίου καλλιτέχνες συνεπήραν και ενθουσίασαν τους Αλμυριώτες εκδρομείς στο κατάμεστο μέγαρο των 1.400 θέσεων, όπου το Δ. Σ. της Φιλαρχαίου είχε εξασφαλίσει γι΄ αυτούς  τις καλύτερες πρώτες θέσεις.

Το Διοικητικό Συμβούλιο