Πρόσκληση στην παρουσίαση βιβλίου της Λιλής Τσουρνάβα-Κουτσοριζώφ «Ο δρόμος της Αλόνησσος»

Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή προσκαλούμε τους φίλους και τα μέλη της  Φιλαρχαίου Εταιρείας Αλμυρού «Οθρυς» στην παρουσίαση του βιβλίου της κυρίας Λιλής Τσουρνάβα- Κουτσοριζώφ (μέλος του ΔΣ της Φιλαρχαίου Εταιρείας ) με τίτλο «Ο δρόμος της Αλόννησος».
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 7:00 μμ στο αμφιθέατρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Βόλου στο κτίριο Ματσάγγου (2ος όροφος).
Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν, ο Δήμος Αλοννήσου, η Φιλάρχαιος Εταιρεία Αλμυρού» Όθρυς» και το τοπικό τμήμα της διεθνούς εταιρείας φίλων Ν. Κατζαντζάκη.

invBook-min

Πρόσκληση στην κοπή της πίτας της Φιλαρχαίου Εταιρείας Αλμυρού «Όθρυς».

Η Φιλάρχαιος Εταιρεία Αλμυρού «Όθρυς» προσκαλεί όλα τα μέλη και τους φίλους της να τιμήσουν με την παρουσία τους την εκδήλωση της κοπής της πίτας που θα γίνει την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020 στο «Αρχοντικό» στο Δάσος Κουρί στις 6:00 μ.μ.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:

 • Χαιρετισμός του Δημάρχου Αλμυρού, κ. Βαγγέλη Χατζηκυριάκου
 • Παρουσίαση του νέου Δ.Σ.
 • Ομιλίες σχετικά με την αναγκαιότητα της γνώσης της τοπικής ιστορίας, της ανάδειξης του τόπου και της συλλογικής δράσης.
 1.   Κοντονάτσιος Βίκτωρ, πρόεδρος της Φιλαρχαίου Εταιρείας Αλμυρού «Όθρυς»
 2.   Ροντήρη Βάσω, αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μαγνησίας
 3.   Τρικαλινός Χρήστος, ομότιμος καθηγητής πυρηνικής φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών
 4.   Ούτα Μαρία, αντιπρόεδρος της Φιλαρχαίου Εταιρείας Αλμυρού «Όθρυς»
 • Εγγραφές μελών και ανανέωση συνδρομών.

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο γραμματέας της  Φιλαρχαίου Εταιρείας Αλμυρού «Όθρυς» κ. Σπανός Τριαντάφυλλος

  Η κα. Φρόσω Γαρδικλή θα μας συντροφεύσει στο πιάνο και το τραγούδι.

Κάρτα εισόδου 5 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου καφέ/ποτού)

Με εκτίμηση το Δ. Σ.

Πρόσκληση κοπή πίτας 2020 Φιλαρχαιος α

Ευχές του Δ.Σ. για Καλή Χρονιά

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Φιλαρχαίου Εταιρείας Αλμυρού «Όθρυς» εύχεται ολόθερμα στους φίλους και τα μέλη της εταιρείας χρόνια πολλά και καλή χρονιά!

Το νέο έτος να φέρει σε όλους αλλά και τον καθένα προσωπικά υγεία, αισιοδοξία, νέες ελπίδες και προσδοκίες. Το 2020 και η είσοδος στην νέα δεκαετία ας είναι η αφετηρία μιας νέας, καλύτερης  δημιουργικής εποχής!

νεο ετος 2020

Σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου

Την Κυριακή, 1η  Δεκεμβρίου, το νεοεκλεγέν Δ.Σ.,  που προέκυψε από τις εκλογές της 24/11, συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

Κοντονάτσιος Βίκτωρ – Πρόεδρος,

Ούτα  Μαρία– Αντιπρόεδρος,

Λασκαρίδης Γιώργος – Ταμίας,

Σπανός Τριαντάφυλλος– Γραμματέας,

Αγγελούδη Χάιδω, Ζγουλέτα Γιάννα,  Τσουρνάβα Λιλή,– Μέλη.

Πρόσκληση σε Γενική Συνέλευση – Αρχαιρεσίες

Το Δ.Σ. της Φιλαρχαίου Εταιρείας Αλμυρού «ΟΘΡΥΣ» ανακοινώνει ότι την Κυριακή, 24 Νοεμβρίου  2019, στις 11:30 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί  η Εκλογο-απολογιστική Συνέλευση των μελών της, στα Γραφεία της Φιλαρχαίου Εταιρείας, στο Πανταζοπούλειον και Κουτσοπίνειον Οίκημα, Αγίας Βαρβάρας 4.

Θέματα Γενικής Συνελεύσεως:

 1. Απολογισμός του έργου του Διοικητικού Συμβουλίου.
 2. Οικονομικός απολογισμός.
 3. Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής.
 4. Έγκριση πεπραγμένων.
 5. Συζήτηση και προτάσεις επί των μελλοντικών επιδιώξεων και προσανατολισμών.
 6. Διεξαγωγή αρχαιρεσιών.

Υποβολή προτάσεων για τη συμμετοχή στις αρχαιρεσίες μέχρι και την ημέρα της συνελεύσεως.

Προσκαλούνται τα μέλη, όπως και όσοι επιθυμούν να εγγραφούν ως μέλη, να παρευρεθούν.

Παρουσιάσθηκαν τα 2 βιβλία Τοπικής Ιστορίας

Παρουσίαση δύο βιβλίων τοπικής ιστορίας από τη Φιλάρχαιο Εταιρεία Αλμυρού (βίντεο&φωτο)

H επίσημη παρουσίαση δύο πολύ σπουδαίων και μοναδικών βιβλίων τοπικής ιστορίας πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλμυρού, την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019.

Την εκδήλωση διοργάνωσε η Φιλάρχαιος Εταιρεία Αλμυρού και συγγραφέας των δύο έργων είναι ο πρόεδρος της Φιλαρχαίου και εμβριθής ερευνητής της τοπικής ιστορίας κ. Βίκτωρ Κ. Κοντονάτσιος.

Το πρώτο είναι η επίτομη πολυτελής έκδοση με τίτλο «Η περιοχή του Αλμυρού στην Ιστορία», η οποία περιέχει την πιο πλήρη ιστορική πορεία του τόπου μας από την μυθολογική έως και τη σύγχρονη εποχή.
Το δεύτερο έχει τίτλο «Η ιστορία της περιοχής Αλμυρού σε δέκα μαθήματα» και περιλαμβάνει όλα όσα «διδάχθηκαν» κατά τη διάρκεια των δέκα δίωρων μαθημάτων Τοπικής Ιστορίας, τα οποία πραγματοποιήθηκαν από τον Ιανουάριο μέχρι τον Ιούνιο του 2019 στην αίθουσα ομιλιών της Φιλαρχαίου.

Για τα βιβλία μίλησαν  η φιλόλογος καθηγήτρια του 1ου Γυμνασίου Αλμυρού κ. Χρυσούλα Τζαφλέρη, η οποία και παρακολούθησε τα «μαθήματα», ο θεολόγος  καθηγητής του Γυμνασίου Σούρπης και μέλος του Δ.Σ. κ. Τριαντάφυλλος Σπανός και ο συγγραφέας. Την εκδήλωση συντόνισε η αντιπρόεδρος κ. Χρυσούλα Κοντογεωργάκη.

Φώτο και βίντεο, πατήστε ΕΔΩ.

Παρουσίαση βιβλίων – Αρχαιρεσίες

 • ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΥΟ ΒΙΒΛΙΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ
 • ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΕΟΥ Δ. Σ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Φιλαρχαίου Εταιρείας ανακοινώνει με ιδιαίτερη ικανοποίηση και χαρά στο κοινό της ευρύτερης περιοχής του Αλμυρού πως, για τον μήνα Νοέμβριο 2019, οργανώνει δύο σημαντικές  εκδηλώσεις.

Α΄.  Την Τετάρτη, στις 13 Νοεμβρίου 2019, ώρα 6.30  μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αλμυρού, θα πραγματοποιηθεί  η επίσημη παρουσίαση δύο πολύ σπουδαίων και μοναδικών βιβλίων τοπικής ιστορίας:

-Το πρώτο είναι η επίτομη πολυτελής έκδοση με τίτλο «Η περιοχή του Αλμυρού στην Ιστορία», η οποία περιέχει την πιο πλήρη ιστορική πορεία του τόπου μας από την μυθολογική έως και τη σύγχρονη εποχή.

– Το δεύτερο έχει τίτλο «Η ιστορία της περιοχής Αλμυρού σε δέκα μαθήματα» και περιλαμβάνει όλα όσα «διδάχθηκαν» κατά τη διάρκεια των δέκα δίωρων μαθημάτων Τοπικής Ιστορίας, τα οποία πραγματοποιήθηκαν από τον Ιανουάριο μέχρι τον Ιούνιο του 2019 στην αίθουσα ομιλιών της Φιλαρχαίου.

Συγγραφεύς και των δύο αυτών έργων είναι ο πρόεδρος της Φιλαρχαίου και εμβριθής ερευνητής της τοπικής ιστορίας κ. Βίκτωρ Κ. Κοντονάτσιος.

Θα μιλήσουν για τα βιβλία η φιλόλογος καθηγήτρια του 1ου Γυμνασίου Αλμυρού κ. Χρυσούλα Τζαφλέρη, η οποία και παρακολούθησε τα «μαθήματα», ο θεολόγος  καθηγητής του Γυμνασίου Σούρπης και μέλος του Δ.Σ. κ. Τριαντάφυλλος Σπανός και ο συγγραφέας. Θα συντονίσει την εκδήλωση η αντιπρόεδρος κ. Χρυσούλα Κοντογεωργάκη.

 

Β΄.  Την Κυριακή, 24 Νοεμβρίου 2019, στις 11:30 π.μ.,  θα πραγματοποιηθεί η εκλογο-απολογιστική συνέλευση για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Για το θέμα αυτό θα ανακοινωθούν περισσότερες λεπτομέρειες.

Το Δ. Σ. καλεί όλους τους κατοίκους της περιοχής μας να παρακολουθήσουν την παρουσίαση των δύο βιβλίων, τα οποία θα διατεθούν σε εξαιρετικά προνομιακές τιμές εκείνη την ημέρα. Καλεί επίσης όλους να δείξουν έμπρακτα το ενδιαφέρον και την αγάπη τους για τον τόπο και την ιστορία του, προσερχόμενοι την ημέρα των εκλογών και δηλώνοντας υποψηφιότητα για την εκλογή τους στο νέο Δ. Σ. Με τον τρόπο αυτόν θα ενδυναμωθεί η Φιλάρχαιος, θα ανανεωθεί το Δ. Συμβούλιο και θα συνεχισθεί η λαμπρή πορεία του πλέον ιστορικού και ένδοξου σωματείου σε όλη τη Θεσσαλία.

Επίσκεψη στο Γιαννοπούλειο Αρχαιολογικό Μουσείο

Επίσκεψη μελών της Φιλαρχαίου στο Γιαννοπούλειο Αρχαιολογικό Μουσείο Αλμυρού, όπου στεγάζεται και η πρώην βιβλιοθήκη της, η οποία έχει δωρηθεί εκεί από το Δ.Σ.

62362643_1186368954868908_7087798857152593920_o 62453361_1186369178202219_8466758675162202112_o