ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ 21ου ΔΕΛΤΙΟΥ

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ –ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ 21ου ΔΕΛΤΙΟΥ

Την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017 παρουσιάσθηκε στο φιλίστορο κοινό της περιοχής του Αλμυρού το 21ο Δελτίο της Φιλαρχαίου Εταιρείας. Η παρουσίαση έγινε στο φιλόξενο Πολιτιστικό  Κέντρο της πόλης από τους Βίκτωρα Κοντονάτσιο (επιμελητή του Δελτίου και πρόεδρο της Φιλαρχαίου), Χρυσούλα Κοντογεωργάκη (αντιπρόεδρο) και Τριαντάφυλλο Σπανό ,μέλος του Δ.Σ. Το 21ο Δελτίο φιλοξενεί οκτώ άρθρα ,ιστορικές μελέτες ,κυρίως για την Άνω Μονή Παναγίας Ξενιάς και την ελληνιστική Άλο.

Στην παρουσίαση παραβρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο βουλευτής Παναγιώτης Ηλιόπουλος και η τ. αντιδήμαρχος Δήμου Βόλου Γεωργία Μποντού-Τοκαλή . Επίσης ο καθηγούμενος της Μονής Άνω Ξενιάς π. Νεκτάριος, που σε σύντομο χαιρετισμό αναφέρθηκε στη σημαντική έρευνα του Βίκτωρα Κοντονάτσιου στο 21ο Δελτίο για τις Ενθυμήσεις των μοναχών της Παναγίας Ξενιάς από τον 12ο αιώνα έως τις αρχές του 20 ου αιώνα. Το Δελτίο της Φιλαρχαίου κλείνει φέτος 21 εκδοτικά χρόνια (στην 2η εκδοτική του περίοδο ,η πρώτη υπήρξε για 7 τεύχη τα έτη 1899-1911), πρωτοξεκίνησε το 1997 και έχει φιλοξενήσει μέχρι σήμερα 224 ιστορικές μελέτες για τον Αλμυρό και την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοδυτικής Μαγνησίας.

Στο τέλος της εκδήλωσης ανακοινώθηκε η μεταφορά του χώρου της Φιλαρχαίου στο νέο οίκημα της, που δώρησε στο σωματείο , η μεγάλη ευεργέτιδα Αποστολία Κουτσοπίνα. Τα εγκαίνια της νέας αίθουσας   θα γίνουν,  μαζί  με την κοπή της βασιλόπιτας,  στα μέσα Ιανουαρίου 2018 , σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί σύντομα μέσω του τύπου.

Περισσότερες πληροφορίες στα:

https://goo.gl/yjWyHL

http://www.almyros.gr/2017/12/20/i-parousiasi-tou-21ou-deltiou-tis-filarchaiou/

ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ 2017

ΔΕΛΤΙΟΝ  ΤΥΠΟΥ

Την Κυριακή, 26 Νοεμβρίου 2017,  πραγματοποιήθηκε η Γενική  Εκλογο-απολογιστική Συνέλευση των μελών της Φιλαρχαίου Εταιρείας, κατά την οποία συζητήθηκαν τα εξής θέματα:

  • Απολογισμός και έγκριση των πεπραγμένων του Δ. Σ. κατά τη διετία 2015-2017.
  • Προτάσεις επί των μελλοντικών επιδιώξεων και προσανατολισμών.
  • Τροποποίηση μερικών άρθρων του Καταστατικού.

Στο τέλος διεξήχθησαν εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Την Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου, το νεοεκλεγέν Δ.Σ.,  που προέκυψε από τις εκλογές της 26/11, συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

Βίκτωρ Κοντονάτσιος – Πρόεδρος,

Χρυσούλα Κοντογεωργάκη – Αντιπρόεδρος,

Γιώργος Λασκαρίδης – Ταμίας,

Βούλα Ζώη – Γραμματέας,

Τριαντάφυλλος Σπανός,  Παναγιώτης Αλαμανιώτης, Παναγιώτης Τσαμανής – Μέλη.

Το νέο Δ.Σ. συνεδρίασε και αποφάσισε:

Την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου θα παρουσιασθεί  το 21ο τεύχος του ΔΕΛΤΙΟΥ της Φιλαρχαίου, του έτους 2017.

Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν με νεότερο δημοσίευμα.

 

 

ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ 2017

Το Δ.Σ. της Φιλαρχαίου Εταιρείας Αλμυρού «ΟΘΡΥΣ» ανακοινώνει ότι την Κυριακή, 26 Νοεμβρίου  2017, στις 11 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί  Συντακτική και Εκλογο-απολογιστική Συνέλευση των μελών της, στο Γραφείο της Φιλαρχαίου Εταιρείας, Αθηνών τέρμα, στις Εργατικές κατοικίες, απέναντι από το Δασαρχείο.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΔΑΥΡΟ-ΝΑΥΠΛΙΟ-ΠΥΛΟ-ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΙΟΥΛΙΟΣ 2017

 

Το Δ. Σ. της Φιλαρχαίου Εταιρείας Αλμυρού διοργανώνει τριήμερη  εκδρομή στις 28-29-30 Ιουλίου 2017, Παρασκευή – Σάββατο -Κυριακή.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Διαβάστε περισσότερα

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ 20ού ΤΕΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΚΑΙ Η ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ

Με Ιδιαίτερη χαρά η Φιλάρχαιος Εταιρεία Αλμυρού «Όθρυς» θα παρουσιάσει,  την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 11:30 το πρωί στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλμυρού,  το νέο τεύχος του Δελτίου της.  Η παρουσίαση του νέου τεύχους του Δελτίου θα γίνει μαζί με την ειδική εορταστική εκδήλωση της κοπής της βασιλόπιτας του νέου έτους 2017.

Διαβάστε περισσότερα